#161 – Despre pokemoni în lanțuri, de la Bosfor pân’ la Nisa

Săptămâna asta revenim în forță pentru a recupera după o săptămână de pauză în care lumea a luat-o razna. Vorbim despre Pokemoni, despre atentatul de la Nisa, despre bacalaureat și despre gestul corect al unui elev care atacă în instanță două prevederi cretine din regulament.

Vorbim și despre faptul că românii cred că e extraordinar de bine cu spitalele din România pornind de la un articol de-al lui Vlad Petreanu.

Apoi le luăm în ordine, frumos, cum ne-a învățat la școală. Mai dăm în sistemul de învățământ, ne plângem de Muzeul Țaranului Român care nu e capabil să învețe lumea despre țăranul român și minte în legătură cu numele de vizitatori. Amintim de clipul lui Lucian Mindruta în care arată casele de la Huedin, acel concurs de apendice scurte între vecinii de la intrarea în oraș. Și, după ce atacăm cele mai importante subiecte ale săptămânii, vă povestesc un pic de ceea ce eu numesc „gyp-step” – un dubstep țigănesc pe care puteți să-l ascultați aici sau aici.

3 comentarii la „#161 – Despre pokemoni în lanțuri, de la Bosfor pân’ la Nisa

 1. Avem de mult timp români cercetători la CERN, chiar un coleg de-al meu de facultate și-a terminat niște studii acolo (Technical Student și Doctoral Researcher). Probabil faptul că „România” are access la CERN e o treabă instituțională și avem și onoarea să participăm la finanțare 🙂

  • Posibil, nu am găsit detalii mai multe, dar nici nu am căutat dincolo de anunț. Probabil cercetătorii români ar avea mai mult acces pe acolo, sau ceva de genul? Nu îmi dau seama

 2. Unii oameni intra pe blog si insulta proprietarul. Proprietarul sterge. Celspurcat de gura incepe sa se vaite „unde e libertatea mea de vorbire?” Raspuns: unde vrei tu in spatiul public, dar nu pe blogul meu care e privat.

  La fel sta treaba si cu principiile de drept roman care trebuie aplicate contestatiilor la bac. Da, bacul romanesc poate distruge cativa ani din viata cuiva pentru ca nu se poate da din nou. (Daca esti un mare geniu si talent, te vei descurca de un doctorat, MBA sau rezidentiat si dupa absolviera Universitatii Craiova. Urmatoare etapa porneste tot de la zero.) Totusi e absurd sa aplicam reguli juridice unui proces administrativ. Asa cum Isus nu a fomulat niste porunci despre marijuana, nici anticii greci si romani nu s-au gandit la bacalaureate cand au scris principiile dreptului. Notele pot scadea in urma contestatiei la bac si in America („Appealing a Test Score” By ALAN FINDER, New York Times, APRIL 20, 2008) sau in Anglia („Should I ask for my A-level exam to be remarked?”, The Guardian, 119 august 2013). E drept, nu stiu ce tzari admirati voi. Poate acolo e mai bine.

  A propos de englezi, am inteles ca cel mai oribil luru care se poate intampla unei tzari este sa fie condusa de un presedinte vreme de peste 8 ani. Opt ani americani sunt perfecti, zece ani romanesti sunt prea multi. Si mai multi ani, cum avea Putin cand a largit Rusia sau Thatcher, cand a reparat Marea Britanie? Ingrozitor, nu? Thatcher dictatoare corupta!
  Stiati ca Netaniahu are deja 10 ani? O, nu, disonanta cognitiva maxima! Sunteti despicati de dorinta de a pupa americanii si cea de a pupa Israelul.

  Ce sa mai spun de cei 7 ani ai mandatului de presedinte al Frantei. S-au schimbat de foarte multa vreme. Al doilea mandat al lui Chirac a avut 5 ani. Sa inventez din dorinta de a luada americanii? Foarte frumos. Imi amintiti de o gluma celebra „you can prove anything with facts, can’t you?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.