#165 – Banda desenată are nevoie de mai mulți manageri și marketeri

Asta e concluzia la care am ajuns (dacă e să facem o sumă pentru acest episod mamut pe care poate ar fi trebuit să-l tăiem în două) după ce am discutat cu Alin Răuțoiu, „jurnalist cultural independent”. Asta e bine, că am aflat și noi ce suntem. [Atenție. Podcastul acesta conține referiri la un personaj de bandă desenată care îl recomandă pentru oameni cu 16+]

Alin este gazda podcastului La o cană de bedea (din câte știu eu singurul podcast românesc care se ocupă de benzi desenate), este contributor important la Webcomics.ro, și cunoaște destul de bine fenomenul de bandă desenată din România. Așa că am putut să discutăm cu el despre banda desenată românească, unde am identificat un rând de orgolii similare cu cele din SF-ul românesc, am discutat despre percepția benzii desenate în România, i-am cerut niște recomandări de web comics în România și, în general, l-am întrerupt exact când avea chestii mai interesante de zis.

Am mai vorbit și despre cele mai importante lucruri pe săptămâna trecută, de la cearta lui Godină cu Găinușă la menajera din Mamaia (și implicit la educația românilor în ceea ce privește treburile de bază) și apoi, la sugestia unui ascultător, despre cinci cărți universale pe care le-am pune în programa de clasele 7-10.

Cu Alin am vorbit despre:

5 comentarii la „#165 – Banda desenată are nevoie de mai mulți manageri și marketeri

 1. Pingback: 5 cărți de introdus în programa școlară – Roxana-Mălina Chirilă

 2. Am vrut azi să comand ceva de la Harap Alb, pun produsele în coș (186 de lei). OK.
  Verific costuri de livrare, 29,75 lei prin curier, 29,53 prin poștă. Ce mniezo? Fac comandă de 186 de lei și îmi bagi 30 de lei transport. La orice carte comandată indiferent că era vorba de emag, elefant, cărturești, etc, transportul a fost maxim 15 lei. La Nemira chiar gratuit dc am comandat de peste 100 de lei. La Libris gratis la orice valoare. Pana mea, BD nu e cristal să fie fragil.
  În fine, merg spre modalitatea de plată: cu cardul (no way, că văd produsele peste 2-3 săptămâni). Aleg plata la ramburs. „Plătești când primești produsele acasă, prin curier. Am adăugat o taxă de 5 RON mai sus.” :O :O :O Cost total 220,75.
  No, apăi să rămână la ei. Cu 34 de lei mai luam 5 reviste sau un roman grafic.

  • Ciudat, întradevăr. Și mare păcat, bănuiesc că nu au trafic prea mare să aibă contracte speciale cu curierii

   • Da, și comandasem de ex, tot HAC-ul, pachet de 24 de numere cu 155 de lei, adică 6,45 lei pe număr. Deci nu era o reducere chiar așa substanțială cum anunță (de la 167 la 155) Dacă preferă să rămână și cu numerele vechi, so be it. 🙂

    • Mă miră că nu au prins primele 24 de numere în două graphic novels. De fapt, hai nu primele 24 – primele 12 într-un graphic novel. Dar oamenii cunosc cel mai bine (din păcate) piața românească. Și funcționează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.