Maica Tereza petrece cu Ștefan cel Mare și Sfânt în ceruri

Un lucru mai puțin cunoscut este colaborarea între Biserica Catolică și sistemele de sănătate din străinătate – pentru trei tumori vindecate, un vindecător poate alege între sanctificare sau un salariu mai mare. Majoritatea optează pentru salariu, însă din când în când mai apare câte-un sfânt post-mortem care preferă altceva. Ceea ce e și cazul Maicii Tereza.

Ar fi o combinație interesantă, ca în loc de salariu medicii să accepte o recunoaștere mai puțin convențională în cadrul BOR. Dar pentru că unii nu optează pentru asta, e clar că sistemul românesc de sănătate e tras înapoi.

Săptămâna asta am mai vorbit despre subiectul arzător al The Budget Savvy Travelers, care au zis de un călător pe tren că pute și românii au luat-o foarte în serios și au zis că ei put toți de fapt. Discutăm despre orgoliile astea de nație mică, facem și o analogie nefericită cu Ardealul, mai vorbim și despre inutilitatea doctoratelor pe care Dorin le vede ca pe niște chestii lipsite de valoare dacă sunt furate. Și am mai abordat alte surprize – astăzi într-un podcast mai scurt pentru că era evident că Dorin era obosit și Ovidiu relaxat.

Și mai vorbim și despre adevăratul gay-romance românesc, Un bulgăre de humă, povestea celor doi (wink wink) prieteni Ion și Mihai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.