191 – Oscarul merge la Teo

În care vorbim despre Oscaruri, despre olimpiada de română unde elevii sunt puși să scrie un denunț, despre Ana, mon amour, filmul despre drama unor oameni care nu muncesc și stau să le facă părinții regulile legate de cine se cuplează și de ce. Vorbim despre cam cât de mult a vândut multi-milionarul Ovidiu Chirovici (puteți vedea statisticile aici), despre Tolontan și presa românească, inclusiv despre apelul lui Mîndruță ca oamenii să dea banii pe presă. Și, ca un arc peste toate astea îl facem pe Teo să sughită încă de la intrarea în podcast, și-l pomenim din loc în loc.

Azi noapte am visat ceva cu piramide, deci rămâne așa.

3 comentarii la „191 – Oscarul merge la Teo

 1. Am 2 chestii de comentat la episodul asta:
  1. eu sunt de parere ca abordarea socialisto-europeana e mai buna in cazul invatamantului superior. eu o privesc ca pe o investitie: statul baga bani in tine sa te educe si sa te invete ceva pentru ca mai tarziu sa ii recupereze prin munca pe care o faci si prin banii pe care ii economiseste nebagand protectie sociala in tine. baieteii de dreapta care nu pot sa gandeasca pe termen lung si cred ca totul in viata trebuie facut prin sacrificiu si lupta, fara vreun sprijin, sunt ridicoli. acum, normal ca la noi statul e total ineficient si am ajuns in situatia in care locurile de la universitati nu reflecta deloc cererea de pe piata muncii, ci majoritatea sunt ca sa aiba profesorii cursuri. daca ar fi dupa mine, as desfiinta complet locurile cu taxa si as dimensiona locurile in functie de cerere. si nu, n-avem cum sa fim sua sa punem pe toata lumea sa plateasca, pt ca noi, spre deosebire de ei, nu ne permitem sa luam varfurile din toate tarile care au educatie subventionata (in afara de moldoveni, desigur, dar chiar vreti asta?).

  2. ati labarit-o vreun sfert de ora ca romanul nu stie sa faca parc simplu si ca vrea sa puna panselute si lalele peste tot ca sa fie frumos. nu asta e motivul principal, nu va dati seama ca la cate panselute se pun, daca se creste pretul pe fir cu 10 bani, firma agreeata de autoritatile locale mai faci niste zeci de mii de euro in plus, o parte din bani intorcandu-se la partid? daca ar fi doar parcuri naturale care trebuie doar curatate si intretinute un pic, fara a planta mii de flori in fiecare an, cum s-ar mai putea sifona bani? credeti ca toate campaniile electorale se fac pe donatii oneste? sau ca fiecare mahar local isi face vila cu piscina din bani de salariu si afaceri oneste?

  • Cu învățământul superior e discutabil, dar în România statul nu e nici de dreapta nici de stânga, e de japcă.

   Cu panseluțele, ideea e că ne plângem de faptul că oamenii vor și admiră prezența acelor panseluțe. Sunt sigur că acolo se face profitul ăla bun. Nu aia e problema. Problema (cred eu) e că dai oricum prea mulți bani pe parcuri și prea puțin pe alte chestii.

   • Da, normal, ca de la parcuri (plus sport si biserica) se pot fura cel mai usor bani, doar nu credeti ca primaria se concentreaza sa cheltuie pe ceva util.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.