#219 – Acești golani frumoși care ne reprezintă

Istoria Culturală a României de săptămâna trecută până în zilele noastre explorează pumnul providenței care lovește figura modernității, și întoarcem problema pe toate fețele. Concluzia e aceeași: nu poți avea deputați care se tem de golani, și ideal ar fi să folosim înjurătura, nu pumnul, că de-aia am crescut mari și inteligenți.

Altfel intrăm în toate celelalte subiecte importante ale săptămânii – despre școala românească din nou, despre România în Schengen și despre Cărtărescu la Leteo (a primit premiu, e de bine).

5 comentarii la „#219 – Acești golani frumoși care ne reprezintă

  1. Cel puțin in zona în care locuiesc, prezenta și absolvirea unui liceu nu sunt gratuite. Elevii din mediul rular, din localitățile învecinate liceelor plătesc abonamente de pana la 250 de lei pe luna, suma din care, in ultimi 2 ani doar un procent de 25% este decontata.

    Cunosc personal elevi care au fost nevoiti sa renunțe la studii din cauza lipsei de bani pentru transport.

    Nu toți au aceleași șanse…

    • Te cred, se poate să fiu eu naiv, dar știu că există programe pentru a acoperi astfel de cazuri. Eficiența lor e dată și de implicarea factorilor de conducere, și de a celor care ar trebui să profite de ele, mai ales de implicarea părinților acelor copii.

      Situația e un pic mai complicată, iar asta cu „au fost nevoiți să renunțe la studii” o putem discuta – dar cred că se poate face ceva chiar și în privința lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.