#229 – Suntem nepregătiți pentru valul de roboți ce ne va înlocui

Institutul Cultural de Hatereală și Budism își manifestă pregnant speranța că vom avea pe viitor mai puțină hatereală și mai mult budism. Și pentru asta ne uităm un pic în viitor. Ovidiu e un pic speriat – sau poate supărat pe ce vede în viitor. Dorin nu prea crede că lucrurile sunt așa de speriat, dar că bine oricum nu o să fie. Viitorul e al celor care vor să facă mai mult decât să consume aer, mâncare, băutură și entertainment, dar ce facem cu cei care sunt incapabili de mai mult?

Vorbim și de subiectele săptămânii, dar cumva e clar că subiectul săptămânii pentru noi e robotul care ne înlocuiește.

6 comentarii la „#229 – Suntem nepregătiți pentru valul de roboți ce ne va înlocui

 1. Pingback: 35 de kilometri pe oră | Manuel Cheța

 2. Nu știu cat de curând vor fi camioane autohtone în România, ma uit în jurul meu și drumurile nu sunt nici măcar marcate.

  Gândiți-vă cât de greu e la noi cu autostrăzile. Consider ca România va fi una din ultimele tari “afectate” de mașinile fara șoferi.

 3. Nu m-au durut urechile, dimpotrivă m-am bucurat din plin de podcast! Despre muzica românească nu aveam mirări, ci despre MTV rock! Numai văzut formații noi, Ghost, In Flames , piese de pe albume noi bune de la trupe vechi ca Body Count, Rock bun se face afară, încă! Acuma, despre încercarea de a face un alt fel de politică – cred că trebuie inventariate problemele, puse pe domenii și găsite soluții simple, de bun simț. Vedem cum fac alții autostrăzi, procedăm la fel! Eu am cîteva probleme simple ce îmi fac viața mizerabilă, nu proiecte mărețe, greu de realizat! De exemplu, merg la muncă 7 km cu maxi taxi! Sunt murdare, prost făcute, modificate pe genunchi, vechi, nu știu cum au luat aprobări să ducă oameni, nu vite! Și, dacă facem un studiu, ne vom mira să vedem cîți patroni de firme de transport în comun sunt în politică, senatori, deputați, șefi de CJ! La mine, au dat transport în comun gratuit pt pensionari, elevi! Plătesc proștii care muncesc! Oricum, vă ascult în continuare, ținem aproape, chiar dacă eu văd altfel politica de azi, însă pornind de la premisa că toți dorim lucruri simple și bune pt țara noastră, vom reuși!

 4. Vis-a-vis de subiectul cu robotii, ascult acum ultimul episod din podcastul Imaginary Worlds si este exact despre acest subiect. Ovidiu sa arunce o ureche acolo sI sa imi zica parerea lui.

 5. Salut,
  Sotia mea a fost la o instituie financiara si in loc de secretara era un ecran care s-a aprins in momentul intrarii ei. O voce a repetat cateva motive pentru vizita, a spus cateva nume si dupa ce sotia mea a repetat numele persoanei, aplicatia a apelat persoana la rendez-vous. Cand au iesit din holul cladirii, ecranul s-a stins. Rien plus simple que ça! Receptionistele vor disparea si ele in curand.
  A+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.