#230 – Instituția de tradiție în România este Departamentul de Statul-Sunt-Eu

Săptămâna asta începem o discuție despre cum ar trebui să-i tratăm pe nebunii gen Ligia Pop (tipa cu 8 cărți despre diete și alte chestii similare, care susținea că prin alimentație elimini menstruația). Intrăm într-o discuție despre lipsa de autoritate, despre cum nu suntem educați să recunoaștem autoritatea intelectuală reală, apoi discutăm despre ce înseamnă o instituție cu vechime (precum Departamentul de Stat al SUA) și despre enormul sacrificiul lui Mircea Cărtărescu.

Pe final revenim la obiceiul recomandărilor, pe care ni-l pierduserăm în ultima vreme.

7 comentarii la „#230 – Instituția de tradiție în România este Departamentul de Statul-Sunt-Eu

  1. SUA are legea de 300 de ani si la inceput nu li se parea gresit sa ai sclavi. Le-a luat 100 de ani sa realizeze asta si au fost atat de indignati de s-au casapit unii pe altii.

    • Mersi și scuze de întârziere, abia acum am văzut pentru că te-a considerat Akismet spammer (pentru comentariul ăsta, care părea ciudat pentru el). Acum ești între cei care au mai comentat și sunt sigur că-ți vor trece de spam filters mesajele.

  2. Pingback: ICR Podcast #230: “cum ar trebui să-i tratăm pe nebunii gen Ligia Pop” | Manuel Cheța

  3. Și departamentul stat poate greși, așa cum și analiza lui Darren White, tovarăș de țuici și jumeri al Codruței, poate fi eronată! Adevărul e undeva la mijloc! Acum, pt săptămâna viitoare poate faceți un inventar al tuturor pomenilor care se sunt date de statul român, începînd cu laptele și cornul, trenul studenților pînă la scutirile de taxe date ProTV, realitatea, finanțarea 22, institutele lui Năstase, Iliescu, fundațiile nevestelor de Geoană, Mitrea! Dar, multe mai sunt!

    • merci de recomandări 🙂 Bună ideea cu cearta şi cu subiect hotărât în avans, cred că lucrurile se pot lămuri mai bine cand doi sau mai mulţi au opinii diferite şi au şi puterea să recunoască. Eu mă lovesc adesea de tăcere şi apoi răceală cand am o opinie altfel şi tare aş dori să fiu combătută cu argumente, poate mai învăţ ceva, poate nu am înţeles…Deci :să ne *certăm* când e cazul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.