#234 – Bienvenue 2018! Ultimul an înainte de robot!

La mulți ani 2018! Cât mai mulți, să murim de bătrânețe la 190 de ani în 2018! La modul serios, săptămâna asta vorbim despre cine deține ce date. Și despre cum funcționează lumea asta în pauza publicitară de 24 de ore zilnic. Poate vă ajută. Și pomenim ceva acte artistice – discutăm despre Bright și apoi despre Dune. Insistent. Aparent, sugerăm că ar fi bine să citiți Dune.

2 comentarii la „#234 – Bienvenue 2018! Ultimul an înainte de robot!

 1. Foarte faină dezbaterea.
  Am observat că, de ceva vreme, există discuții destul de multe în jurul „social-media”. Mai exact, despre cum afectează negativ indivizii, care sunt strategiile din spate.
  Ba chiar am întâlnit termenul de „economie a atenției”. Nu se referă la gestiunea atenției, ci la profitabilitatea captării acesteia. Cu cât ești mai prezent pe platformele astea, cu atât ești mai profitabil pentru altcineva. Sau, cum fain ați zis voi, o pauză publicitară de 24 de ore.

  Cal Newport și Adam Alter sunt autori ce scriu destul de mult despre lucrurile astea. Cel puțin Newport chiar „sapă” des după exemple de oameni ce au devenit mai eficienți/fericiți/productivi/bla-bla după ce au eliminat sau diminuat semnificativ „prezența online”. E un subiect vast, actual, dar care merită atenție.

  Toate cele bune!
  P.S.: Și da, mi-ați inoculat ideea de a reciti Dune 😛

 2. Pingback: Podcasturi romanesti – J Marius

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.