#245 – Adevăratul motiv pentru care trebuie făcută unirea cu Republica Moldova

Săptămâna asta discutăm cu George Damian despre dueluri și cum erau un lucru bun pentru România, despre mitingul unionist de la Chișinău și o perspectivă informată asupra politicii internaționale din jurul acestui subiect, după care ajungem să dezbatem subiecte gen propaganda rusească și cea americană sau drepturile homosexualilor. Pe final vă dăm și adevăratul motiv pentru care ar merita făcută unirea cu Republica Moldova.

6 comentarii la „#245 – Adevăratul motiv pentru care trebuie făcută unirea cu Republica Moldova

 1. Doamne fereste, ce prost e Damian! Deci omul asta intelege si gandeste unele chestii mult mai complicate si mai avansate decat as fi eu capabil sa inteleg (geo-politica, istorie medievala, cultura), dar cand deschide gura si se pronunta la religie si casatorie e mai prost decat Papahagi, iar asta e o performanta.
  Deci chiar nu inteleg cum un om pe care il respect si care poate produce idei inteligente poate sa fie asa prost si asa usor de batut cu argumentele lui (cand ma plictisesc, poate ii explic de ce un cuplu de homosexuali cu unele privilegii in sensul medieval al cuvantului e mai util pentru societate decat niste homsexuali care trebuie sa se ascunda prin boscheti). Eu sunt in dilema daca e un prost care s-a slefuit foarte mult in unele aspecte si poate mima inteligenta sau e un om inteligent care are orbul gainii in anumite domenii (o fi avut niste traume sau sunt alte cauze).

  • Nu cred că „prost” e cuvântul corect. Cred că e o opinie neconvenabilă pentru toată lumea, care nu a fost testată foarte mult în viața reală, și care ar merita discutată cu seriozitate pentru că aceeași opinie o au, aparent, și vreo 3 milioane de români. Nu ajută pe nimeni dacă începi discuția cu „ce prost e Damian”.

   Nu sunt de acord cu opinia lui, dar asta e o altă discuție. Am încercat să dialogăm pe tema asta, poate data viitoare vom duce dialogul mai departe. [Dorin]

   • Ok, poate am exagerat deoarece eram surprins, dar e prost, cand vorbeste despre subiectele alea evita sa mai fie rational si isi recita convingerile pe carele argumenteaza prost, Pentru el toata treaba asta pare mai mult emotionala decat rationala.

    • Cred că sursa confuziei e lipsa reală de dialog pe subiect – ambele tabere sunt reluctante când e vorba de un dialog real, cel puțin ăsta e sentimetnul meu.

     Sigur o să-l mai avem la un moment dat invitat pe George, și poate atunci o să abordăm din nou subiectul. Poate o să-mi pregătesc și eu lecțiile din timp, cu idei concrete de discutat. [Dorin].

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.