produs cu mândrie la Brașov

ICR Podcast

Istoria Culturală a României de săptămâna trecută până în zilele noastre

2021.01 – Corifeii podcastului românesc se întorc

Când editam înregistrarea, cineva mi-a făcut observația că eu (Dorin) mă aud din butoi, iar Ovidiu de sub plapumă. Aș vrea să dezmint această informație, dar ea e cât se poate de reală. Foarte probabil Ovidiu a vorbit de sub plapumă, iar eu am vorbit dintr-un butoi. Avem ca dovadă înregistrarea.

Înregistrarea în care facem exact ce v-ați aștepta de la corifeii podcastului românesc. Vorbim. Fără temă dată, și fără ocazie specială. Ați putea crede că am făcut ceva special pentru că începe un nou an. Nu. Ăsta e motivul pentru care vorbim despre nemuritorul Ioan Chirilă și presa sportivă, despre egalitatea de gen și porcul asomat, readucem din nou conversația despre colonialismul cultural american și despre faptul că poate ar trebui să ne punem întrebări în legătură cu felul în care se face colonizarea asta, poate ne iese și ceva pozitiv din asta.

Printre altele. Avem suficient material ca să jignim un pension de fete, și unul de băieți, dacă e necesar. Vreo trei ore. Și un pic. Citius, altius, fortius – Cultură, hatereală, budism, cum zicea francezul.

PS: link-ul de care vorbea Ovidiu.

Zidul de la Baia Mare (via Hotnews)

Zidul de la Baia Mare (via Hotnews)